Bewindvoering en voogdij

Personen en Familierecht

Mijn partner wil scheiden. Ik ben hier niet klaar voor. Kan hij mij zo maar uit huis laten zetten? Wat met onze kinderen? Wat met ons huis?

Wij wonen 5 jaar samen en hebben 2 kinderen. We zijn uit elkaar gegroeid maar willen wel op een goede manier uit elkaar gaan zodat de kinderen hiervan zo weinig mogelijk schade van ondervinden. Hoe pakken wij dat aan?

Geertrui Deconinck

Geertrui Deconinck

Wij zijn een nieuw samengesteld gezin, 2 kinderen uit een vorige relatie van mijn vrouw en 1 zoontje samen. Ik wil dat mijn erfenis na mijn dood niet enkel aan mijn zoon maar ook aan de kinderen van mijn vrouw toekomt. Kan dat?

Ik ben reeds jarenlang gescheiden. De kinderen verblijven sedert de scheiding bij mij, ze zien hun vader amper. Na 10 jaar duikt vader terug op en wil hij het contact met de kinderen herstellen. Kan dat zomaar? En wat met de kosten die ik jarenlang alleen heb gedragen, kan ik die nu terugvorderen?

Ik ben gescheiden door onderlinge toestemming. Ik betaal een onderhoudsbijdrage voor mijn beide kinderen. Mijn ex is ondertussen hertrouwd, ik ben mijn vast werk verloren en mijn inkomen is gehalveerd. Kan ik een verlaging van de onderhoudsbijdrage krijgen?

Ons kantoor heeft jarenlange ervaring in personen- en familierecht.

Wij staan u in alle discretie bij.